Clean Capital, een samenwerkingsverband van AEB Amsterdam, Waternet en Havenbedrijf Amsterdam, heeft een platform gelanceerd dat vraag en aanbod van reststoffen en innovaties op het gebied van duurzame energie en circulaire grondstoffen met elkaar verbindt.

Op deze website kunnen innovatieve bedrijven terecht met hun ideeën over duurzame energie en het omzetten van reststoffen in waardevolle grondstoffen. Daarnaast is het een plek waar bedrijven hun reststoffen kunnen aanmelden zodat men kan bekijken of en hoe grondstoffen kunnen worden terug gewonnen.

Op deze manier kunnen individueel innovatieve, duurzame en economisch rendabele projecten in samenwerking met de drie grote partners van Clean Capital ontwikkeld worden. De ontwikkeling van innovatieve en duurzame projecten op het gebied van energietransitie, biobased en circulaire economie, dat is waar Clean Capital zich naar eigen zeggen op richt en aan werkt.

Lees meer