MKB-ondernemers in Overijssel en Gelderland hebben maar liefst € 47 miljoen euro beschikbaar gesteld gekregen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat meldt de website www.op-oost.eu. Doelgroep van de subsidieverlening zijn samenwerkende mkb’ers met innovatieve & duurzame ideeën. De tenderregeling voor zogeheten ‘grote R&D-samenwerkingsprojecten’ in 2017 is nu eveneens opengesteld en wel met twee thema’s: Smart Industries en Circulaire Economie. Het subsidieplafond is verhoogd naar 50 procent.

  • Smart Industries (openstelling 1 maart t/m 9 mei) stimuleert ondernemers in de maakindustrie om samen businessmodellen te ontwikkelen die inspelen op digitalisering van de economie.
  • Circulaire Economie (openstelling 15 april t/m 20 juni) stimuleert ondernemers tot innovaties die leiden tot minder of hergebruik van producten en materialen en het verminderen van afvalstoffen.

Het Operationeel Programma Oost van het EFRO is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland. Op de website (www.op-oost.eu) vindt u alle informatie over de subsidiemogelijkheden, inclusief de beschikbare budgetten per provincie en de voorwaarden.