NWP en ENVAQUA organiseren in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Pretoria een IFAT Johannesburg beurspaviljoen, bezoek en matchmaking. Aanmelden kan nog tot uiterlijk maandag 21 augustus aanstaande.

De IFAT Environmental Technology Forum Africa vindt plaats van 12 – 14 September in Johannesburg en is, na de eerste editie in 2015, sterk gepositioneerd in Zuidelijk Afrika. De voorgaande editie had ruim 2270 bezoekers uit 38 verschillende landen (m.n. Zuid-Afrika, Botswana, Namibia, Zimbabwe en Mozambique).

De 2017 editie van de IFAT Africa staat in het thema van Water, Sewage, Refuse and Recycling (zie deze link voor meer informatie). Deze beurs is volgens NWP en ENVAQUA dé gelegenheid voor zichtbaarheid in de Zuid Afrikaanse water sector. Niet zo gek dat een interessepeiling onder de leden van ENVAQUA dit voorjaar hetzelfde beeld liet zien!

NWP en ENVAQUA organiseren dan ook met enthousiasme een Nederlands paviljoen op de beurs, een netwerkreceptie (aangeboden door de Nederlandse ambassade uit Pretoria), matchmaking en maar liefst drie side events. Kortom: het is de ultieme netwerkgelegenheid in Zuid-Afrika van het jaar 2017!

Activiteiten

Het Nederlandse Water Paviljoen heeft een prominente plek op de beursvloer. Het paviljoen  zal een gezamenlijke boodschap uitdragen waarbij de Nederlandse water sector wordt vergezeld door de afvalsector. Bovendien biedt het paviljoen podium voor de netwerkreceptie die wordt aangeboden door de Nederlandse ambassade.  Aanvullend zullen door NWP en ENVAQUA drie side events worden georganiseerd waarbij matchmaking en business development met de relevante (sub-)netwerken in Zuid-Afrika centraal staat.

Side event 1: Waterbeheer en reservoirmanagement in Zuid-Afrika

Dit side event waterbeheer en reservoirmanagement behandelt de oplossingen voor de problemen als gevolg van toenemende waterstress en droogte. Zoals bekend bevatten de reservoirs in Zuid Afrika in de laatste jaren steeds minder water, tot op alarmerend laag niveau. Het voorlopige accent van dit event ligt op ‘klimaatbestendig’ waterbeheer en optimaal reservoirmanagement. We zullen verkennen hoe de Nederlandse watersector een zinvolle bijdrage kan leveren aan het vergroten van de waterbeschikbaarheid, o.a. door gebruik te maken van de contacten en kennis uit het KingFisher project.

Side event 2: Watertechnologie

Het Centre of Expertise (CoE), (www.coe.org.za) heeft aangetoond dat het verkennen van Nederlandse water en sanitatie technologieën een succes is in de Zuid-Afrikaanse markt. De activiteiten van het Centre of Expertise zijn sinds deze zomer verankerd bij SALGA, de vereniging voor Zuid-Afrikaanse gemeentes. SALGA introduceert zich bij deze ronde tafel en we verkennen hoe we ook in de toekomst de Nederlandse kennis en innovatie op het gebied van water en sanitatie kunnen blijven koppelen aan de vragen vanuit de Zuid Afrikaanse markt en watersector.

Side event 3: Circulair economie

Deelnemende bedrijven, met name uit de afval(water)- en milieusector zijn van harte welkom bij het derde side event te organiseren op gebied van milieutechnologie / circulaire economie. Dit side event wordt georganiseerd door ENVAQUA in samenwerking met Metasus en de Holland Circular Hotspot, het publiek-private exportplatform van de Nederlandse overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven. In dit side event worden de verdienkansen in Zuid-Afrika op het gebied van milieutechnologie en circulaire economie geduid en worden potentiële Zuid-Afrikaanse opdrachtgevers en toeleveranciers gematched met Nederlandse producenten en leveranciers.

Kosten

Kosten voor collectieve deelname aan het Netherlands Water Pavilion bedragen EURO 2.500,- excl. BTW per organisatie bij een stand van 6M2. ENVAQUA-lidbedrijven ontvangen een korting van EUR 500 op de deelnamekosten, betaald door de brancheorganisatie. Dit bedrag is inclusief:

  • 6 vierkante meter vloeroppervlak + standaard standbouw (afname meer standruimte is mogelijk tot een max. van 12m2)
  • Holland Branding
  • Een prominente plek op de beursvloer
  • De organisatie wordt u uit handen genomen
  • Voldoende netwerkmogelijkheden, inclusief netwerkreceptie
  • Deelname aan een of meerdere NL side events
  • Vermelding van uw deelname op de website dutchwatersector.com

Andere opties voor deelname zijn ook mogelijk, zowel in groter vloeroppervlak op de stand of juist bescheidener via een posterplek (EURO 1250,- ex BTW). Bel ons voor nader overleg!

Eventuele extra’s voor het eigen deel van de stand kunnen in overleg tegen meerkosten worden besteld. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor een plek in het Holland Paviljoen kan via het registratieformulier https://www.nwp.nl/content/aanmelden-ifat-africa-2017. Aanmelden kan nog tot uiterlijk maandag 21 augustus aanstaande.

Voor MKB-bedrijven is het mogelijk gebruik te maken van de missievoucher van RVO.nl, waarmee u de helft van de kosten voor deelname gesubsidieerd kunt krijgen. De voordelen en voorwaarden van deze vouchers kunt u vinden via http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib. Zo wordt deelname voor uw firma mogelijk nog interessanter!