Topsectoren hebben gezamenlijk het vierluik ‘Learning Communities 2018-2021’ gepubliceerd. De vier publicaties door Anka Mulder, lid college van bestuur van de TU Delft, tijdens de landelijke Techniekpactconferentie voorbij 2020 op 26 juni officieel aangeboden aan Maarten Camps, secretaris-generaal van Economische Zaken. Een topresultaat vanuit actielijn 2.

“Uiteindelijk is deze agenda rondom een leven lang ontwikkelen veel breder dan alleen de gezamenlijke topsectoren. Zowel landelijke als regionale partners – onderzoek, onderwijs, overheden en bedrijfsleven – hebben een rol om tot een doorbraak te komen”, aldus Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek. Huidige en toekomstige uitdagingen, als de energietransitie, tekorten in de zorg en digitalisering, maken dat er nu actie moet worden ondernomen. Veenman: “Ik roep alle betrokkenen op om de passende bijdrage te leveren zodat bestaande, goede voorbeelden uit de praktijk bestendigd en breder ingevoerd kunnen worden.

De vier publicaties van Anke Mulder:
1. Wat maakt dat het werkt
2. Learning communities: samen zetten we de volgende stap
3. Leren door te doen: 20 vernieuwde initiatieve uitgelicht
4. Een uitwerking van toekomstige onderzoeksvragen