Het is inmiddels een begrip in de wereld van de watertechnologie: de Nationale Watertechnologie Week (NWTW). Dit jaar vindt de NWTW plaats van 13 t/m 15 maart. NWP, Water Alliance en Envaqua organiseren in deze week diverse evenementen en workshops waarvoor u van harte uitgenodigd bent. De Nationale Watertechnologie week flankeert aan de jaarlijks terugkerende Aqua Nederland Vakbeurs die op 13, 14 en 15 maart in de Evenementenhal in Gorinchem wordt gehouden. Tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs zetten de watercoalitie partners ENVAQUA, NWP en de Water Alliance, gezamenlijk weer de  Aqua Lounge neer (standnummer H110).

Drie uitdagende thema’s
Voor 2018 staan er weer drie uitdagende thema’s op het programma. De thema’s die dit jaar aan bod komen zijn:

  • Wateruitdagingen in de circulaire economie
    Hoe kunnen we water efficiënter inzetten en vanuit het gebruikte water reststoffen omzetten in waardevolle producten die we kunnen hergebruiken? Het seminar als u alles wilt weten over de nieuwste water innovaties op gebied van circulaire economie.
  •  Nieuwe zuiveringsuitdagingen in de water- en industriële sector
    De watersector komt steeds voor nieuwe uitdagingen te staan. Tijdens dit seminar staan innovatieve manieren om medicijnresten en microverontreinigingen uit afvalwater te verwijderen centraal. Actief carbon, ozon en natuurlijk zuiveren zijn voorbeelden van manieren om deze nieuwe stoffen aan te pakken en komen in deze sessie aan bod.
  •  De onbegrensde mogelijkheden van sensoren & big data
    Het thema waarin de afgelopen jaren gigantische sprongen zijn gemaakt. Maar wat kunnen we nu precies met deze informatie om onze processen efficiënter te laten verlopen? U hoort het allemaal tijdens deze sessie.