De evaluatie van de vakbeurs Aqua Nederland is net achter de rug, maar de voorbereidingen voor de volgende editie van Aqua Nederland Vakbeurs zijn alweer gestart. Aqua Nederland 2018 heeft een goed resultaat behaald. De bezoekersaantallen zijn dit jaar met 3% gestegen. Ook waren dit jaar meer ENVAQUA leden op de beurs vertegenwoordigd. Bijna 300 van de bijna 370 deelnemende exposanten hebben zich nu al ingeschreven voor de editie van 2019! Voor volgend jaar werken ENVAQUA en beursorganisatie EasyFairs aan verbreding van de thema’s tijdens de vakbeurs. ENVAQUA-leden en -exposanten worden hierover uiteraard zo snel mogelijk geïnformeerd.

Terugblik op de Aqua Nederland vakbeurs 2018 

Statistieken: positieve trend
De cijfers bevestigen dat de beurs al drie jaar groeit in aantallen exposanten en bezoekers. Een recordaantal van ruim 9.500 brancheprofessionals kwam naar de vakbeurs Aqua Nederland dit jaar, waar een nog nooit vertoond aantal van 370 exposanten kon worden bezocht. Exposanten gaven aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van de bezoekers. Ruim 60% van de bezoekers is beslissingsbevoegd en 23% heeft een adviserende rol binnen de organisatie.

Bezoekers geven de beurs een overall rapportcijfer van een 7,6 waarbij 75% aangeeft volgend jaar weer te bezoeken, een verbetering ten opzichte van de editie 2017. Exposanten geven de beurs een overall rapportcijfer van een 7,3 waarbij 86% van de exposanten aangeeft volgende editie weer deel te willen nemen. Daarnaast beveelt 80% van de bezoekers en 86% van de exposanten de beurs aan bij hun collega’s en vakgenoten. Deze editie was de vakbeurs Aqua Nederland voor het eerst alleen overdag geopend. Dit heeft geleid tot een betere spreiding van bezoekers over de gehele beursdag. Bijna 80% van de bezoekers en 75% van de exposanten zijn zeer tevreden over de nieuwe openingstijden en zien dit graag gecontinueerd bij de volgende editie.

Klik hier om alle Facts & Figures te bekijken

ENVAQUA-exposanten hebben voordelen
ENVAQUA heeft voor de uitvoering van de vakbeurs Aqua Nederland een samenwerkingsovereenkomst met beursorganisatie EasyFairs. ENVAQUA heeft elke editie een netwerkstand op de beursvloer, is verantwoordelijk voor de beursthema’s en het inhoudelijke beursprogramma en organiseert (samen met NWP en Water Alliance) inspirerende kennissessies tijdens de Nationale Watertechnologieweek. Daarnaast heeft u als ENVAQUA-lid voordelen bij deelname aan de beurs. ENVAQUA-exposanten ontvangen in 2019 een korting op de meterprijs van 25%. Bent u nog geen exposant bij de vakbeurs Aqua Nederland, maar heeft u wel interesse? Laat ons dat dan spoedig weten via info@envaqua.nl.