Vandaag bepleiten ENVAQUA, FME en Stichting Kiemt in AfvalOnline een hogere plek op de politieke agenda voor de verbetering van de concurrentiepositie van de Nederlandse afvalverwerkingsketen. Circulair inkopen door overheid en bedrijfsleven, het wegnemen van belemmerende wetgeving, technologische oplossingen in Nederland beter toepassen en de opbrengst van recycling verhogen: om de concurrentiepositie van de Nederlandse afvalverwerkingsketen te verbeteren verdient dit allemaal een hogere plek op de politieke agenda.

De brief is ondertekend door Frank Buijs, directeur ENVAQUA (Nederlandse brancheorganisatie voor leveranciers en producenten van milieu- en watertechnologie), Rob van Beek, FME (ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) en Luc Kikkert, directeur Stichting Kiemt (innovatienetwerk voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in energietechnologie en circulaire economie in Gelderland en Overijssel). Op donderdag 6 september vindt in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Circulaire Economie plaats.

Lees het artikel via deze link.