Bent u actief op het gebied van afvalbeheer? En wilt u bijdragen aan de afvalverwerking in Oekraïne? Kom dan op 5 oktober naar het seminar Marktkansen afvalbeheersector in Oekraïne. Praat mee en kom meer te weten over uw kansen in dit land.

Afvalbeheer is een belangrijke zorg voor het milieu in heel Europa. Veel landen produceren namelijk steeds meer afval. De situatie in Oekraïne is in sommige steden en gemeenten al kritiek, omdat er te weinig goede afvalinzameling-, sorteer- en recyclingfaciliteiten zijn. De afval-infrastructuur is verouderd en het sluiten van stortplaatsen maakt de gehele situatie nog moeilijker. Er is ook te weinig publieke bewustwording en gebrek aan begrip van het belang van goede afvalverwerking.

Nederlandse expertise
Op het gebied van afvalbeheer behoort Nederland tot de wereldtop. Nederlandse bedrijven willen nieuwe markten verkennen zoals de Oekraïense, maar weten vaak te weinig van het verwachte overheidsbeleid en potentiële investeringen om de markt te betreden of uit te breiden.

Wilt u daar meer over weten? Kom dan naar dit seminar.

Wat kunt u verwachten?
Presentatie van de uitkomsten van de marktstudie ‘Ukrainian Waste Management Sector, opportunities for Dutch companies’, uitgevoerd door Bilfinger in april 2018;
U hoort over de kansen en niches op nationaal en regionaal niveau in de Oekraïense afvalbeheersector;
U krijgt informatie over de benodigde gebieden en financieringsbronnen. Oekraïne heeft namelijk een Nationale Afvalbeheer Strategie tot 2030, waarin een aantal doelstellingen staan;
U ontmoet vertegenwoordigers van de Oekraïense regering en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO). Ook gaat u in gesprek met de mensen die rechtstreeks betrokken zijn bij de ontwikkeling van de sector afvalbeheer en het afvalbeheerbeleid in Oekraïne.

Na registratie ontvangt u per e-mail het rapport ‘Ukrainian Waste Management Sector, opportunities for Dutch companies’.

Klik hier voor meer informatie en het voorlopige programma.