Op 24 oktober aanstaande organiseert Waterschap Limburg het symposium ‘Hitte zonder stress’, een bestuurlijk symposium over klimaatadaptie in de bebouwde omgeving.

Bedrijveninspiratiemarkt
Een belangrijk programmaonderdeel is de bedrijveninspiratiemarkt. Hier kunnen bedrijven met innovatieve oplossingen tegen hittestress, wateroverlast en/of droogte hun product of idee presenteren aan de bezoekers: bestuurders en beleidsmakers van gemeenten, provincies, waterschappen, commerciële bedrijven en andere stakeholders. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Twee innovatieprijzen t.w.v. € 15.000

Als deelnemer aan de innovatiemarkt kunt u bovendien meedingen naar twee innovatieprijzen: een waardering van een onafhankelijke jury (juryprijs) en de bezoekers (publieksprijs) voor de meest innovatieve oplossing tegen (de gevolgen van) hittestress, wateroverlast en/of droogte. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen en nomineert drie initiatieven voor de juryprijs. Deze genomineerden mogen tijdens het evenement hun oplossing live op het podium pitchen. De jury bepaalt wie de juryprijs later die dag in ontvangst mag nemen.

Uit alle inzendingen voor de innovatieprijzen bepalen de bezoekers wie de publieksprijs wint. Elke bezoeker mag hiervoor op 24 oktober zijn stem uitbrengen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.