Tijdens de vakbeurs Aqua Nederland, die op 19,20 en 21 maart wordt gehouden in de Evenementenhal Gorinchem presenteert de Water Alliance ‘de Innovatiestraat’. Watertechnologiebedrijven van zeer divers pluimage presenteren hier hun (soms baanbrekende) vernieuwingen.  De straat is een vervolg op de eerste versie in 2018. Enthousiaste reacties van bezoekers én bedrijven maakten na die première duidelijk dat de Innovatiestraat dit jaar een vervolg moest krijgen.

Versnelling kan ontstaan door op het juiste moment, op de juiste plek, de juiste partner tegen te komen. De Innovatiestraat vergroot die kans, door bedrijven de kans te geven om zich op een centrale plek op de beursvloer te presenteren. Voor de bezoeker is het een uitstekende kans om in enkele uren tijd de laatste ontwikkelingen te ervaren.

De Innovatiestraat is een markant onderdeel van de vakbeurs in Gorinchem, die met meer dan 300 exposanten en bijna 10.000 bezoekers een belangrijk evenement genoemd mag worden. Parallel aan het evenement wordt de Nationale Watertechnologie Week georganiseerd. Water Alliance, NWP en ENVAQUA organiseren op deze data inspirerende themasessies over onder andere monitoring van water en van installaties, het onderhoud van systemen en over de stad als een zelfstandig ecosysteem.

De Innovatiestraat wordt mede mogelijk gemaakt door beursorganisator Easyfairs.