Op 19, 20 en 21 maart 2019 werd hét netwerk event voor waterprofessionals gehouden: de Aqua Nederland Vakbeurs en de Nationale Watertechnologie week.

Gedurende het 3-daagse programma van de Nationale Watertechnologie week werden korte interactieve lezingen aangeboden aan bezoekers en exposanten. Dit jaar opende niemand minder dan Helga van Leur, Nederlandse meteoroloog en televisiepresentatrice, de Aqua Nederland vakbeurs én de Nationale Watertechnologie week met een keynote lezing voor ruim 90 personen.

ENVAQUA, NWP en Water Alliance hadden ook dit jaar weer de gezamenlijke Aqua Lounge op de Aqua Nederland Vakbeurs. Nieuw dit jaar was hier de Wall of Support, waar bedrijven uitdagingen voor de sector konden plaatsen. De eerste uitdaging op de Wall of Support is geplaatst door niemand minder dan Helga van Leur, maar ook KWR, PWN en diverse mkb-bedrijven hebben gedurende de beurs uitdagingen achtergelaten voor de sector.

Per dag hadden de lezingen een ander thema. Op dinsdag 19 maart gaven team Chemische Waterkwaliteit en Gezondheid, PWN en KWR antwoord op de vraag “Is water nog wel zo veilig”. Woensdag 20 maart gaven Vitens, Semiotic Labs, Brabant Water, Acquaint, LG Sonic, MaxGrip en XAxis Technologies lezingen met het thema “Technologie van de toekomst vergt geen onderhoud”. Op donderdag werd door Arcadis, Danfoss Drives, Waterleiding Maatschappij Limburg, KWR, De Stichtse Rijnlanden en Field Factors lezingen gegeven over “De stad als zelfstandig ecosysteem”.

Beursbezoekers konden elke dag deelnemen aan de Guided Tour. Hiermee bezochten ze in korte tijd exposanten met innovaties op hun stand.

Tijdens de tweede dag van de Aqua Nederland Vakbeurs hebben ENVAQUA en beursorganisator Easyfairs  een nieuw samenwerkingscontract getekend. Deze samenwerking wordt aangegaan voor de periode van vijf jaar (vanaf heden tot en met de beurseditie in 2024). Deze meerjarige samenwerking heeft als belangrijke doelstelling de continuïteit van Aqua Nederland Vakbeurs te waarborgen en het bevorderen van kennisontwikkeling, samenwerking en innovatie binnen de sector. Lees het volledige bericht hier.

Bekijk hier de terugblik op de Aqua Nederland Vakbeurs 2019

ENVAQUA, NWP en Water Alliance kijken terug op een succesvolle week!
Reserveer alvast in de agenda: de volgende editie van de Aqua Nederland Vakbeurs zal plaats vinden op 17, 18 en 19 maart 2020.

De Nationale Watertechnologie week wordt georganiseerd door ENVAQUA, NWP en Water Alliance en is mede mogelijk gemaakt door TKI Watertechnologie.