Wil je informatie over jouw kansen op het gebied van groene economie en e-mobility in Italië? Of wil je meer weten over de Holland Lounge tijdens de beurs Ecomondo? Kom dan op 14 juni naar het kansenseminar in Den Haag.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De Italiaanse economie is divers en biedt uiteenlopende kansen voor Nederlandse ondernemers. Er zijn interessante ontwikkelingen op het gebied van e-mobility, zoals de toename van elektrische auto’s en openbaar vervoer, sharing mobility diensten en elektrische laadpunten.

Kansenrapport
Om de kansen voor e-mobility in kaart te brengen, is er een kansenrapport opgesteld, in opdracht van de Nederlandse ambassade in Rome, het Nederlands consulaat-generaal in Milaan en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit rapport wordt gepresenteerd tijdens het kansenseminar.

Vakbeurs
Ecomondo is een toonaangevende beurs, een van de belangrijkste in Europa. Bedrijven uit de volledige waardeketen van de circulaire economie, van afvalverwerking tot waterzuivering tot duurzame energie en e-mobility zijn aanwezig op deze internationale vakbeurs. De beurs vindt plaats van 5 tot en met 8 november in Rimini.

Holland Lounge
Nederland wordt op de beurs vertegenwoordigd op diverse seminars en met een representatieve Holland Lounge, in samenwerking met FME. De Holland Lounge biedt naast een collectieve ruimte met facilitaire voorzieningen, gelegenheid voor het ontvangen van relaties en de mogelijkheid voor presentaties.

Programma seminar

10.00 uur Ontvangst, opening en welkom
10.05 uur Presentatie: Dienstverlening ambassade en consulaat-generaal in Italië en instrumentarium RVO.nl
10.20 uur Presentatie: Ontwikkelingen in de groene economie in Italië en kansen voor Nederland – door Raimondo Orsini, Directeur Foundation for Sustainable Development in Rome
10.40 uur Presentatie: Ecomondo beurs en Holland Lounge
11.30 uur Vertegenwoordiger van Ecomondo beurs (t.b.c.)
Vertegenwoordiger van ENVAQUA
Pitch Nederlands bedrijf dat deelneemt aan Ecomondo
Presentatie kansenrapport ‘Italy E-mobility study: opportunities and barriers for Dutch entrepreneurs in the Italian e-mobility sector’
12.00 uur Netwerklunch

 

Meer informatie 
Meld u aan vóór 10 juni. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met: Philippe Evers, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Bron: RVO.nl