Neem deel aan het Holland Paviljoen op de Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) in Dubai 21-23 Oktober 2019

Sinds de ontdekking van olie in de Verenigde Arabische Emiraten meer dan 65 jaar geleden, is het land getransformeerd tot een moderne staat met een hoge levenstandaard. De VAE verbruiken door de ligging, maar ook door de levensstijl, veel energie en water: 83% meer dan het gemiddelde verbruik wereldwijd. De Emiraten hebben zichzelf als doel gesteld om in 2021 maar liefst 24% van het energieverbruik uit low carbon bronnen te verkrijgen (in 2014 was dit slechts 0.2%). De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) investeert de komende jaren 27 miljard dollar in cleantech oplossingen (voor water, energie en milieu). Daarnaast vindt in 2020 de World Expo plaats in Dubai. De WETEX is de uitgelezen mogelijkheid om uw organisatie voor te bereiden en voor te selecteren om hieraan mee te kunnen doen. Bij de EXPO 2020 liggen kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van duurzame energie en water en milieutechnologie.

Gezien de ambitie van de VAE en de daarbij horende mogelijkheden voor de Nederlandse sector werken Cleantech Holland, FME, NWP, Water Alliance, ENVAQUA en de TopSector Energie voor het 4e jaar op rij samen om zich in Dubai te presenteren. Wij willen Nederland op de WETEX promoten als land van kennis en kunde op het gebied van watertechnologie, duurzame energie en milieutechnologie door de realisatie van een landenpaviljoen waar Nederlandse bedrijven en organisaties aan deel kunnen nemen. De gehele Nederlandse cleantech sector staat centraal.

In het Holland Paviljoen is ruimte voor individuele bedrijfspresentaties en deelnemers kunnen tevens gebruik maken van een ruime collectieve Holland Lounge waar bezoekers en gasten kunnen worden ontvangen. Daarnaast ondersteunen wij in samenwerking met DEWA en de Dubai Chamber of Commerce and Industry verschillende B2B activiteiten zoals matchmaking en bedrijfspresentaties.

Voordelen
Voor de deelnemers in het Holland Paviljoen worden veel organisatorische zaken uit handen genomen in vergelijking met het op eigen kracht aan een vakbeurs deelnemen. Verder heeft een collectieve stand een grote aantrekkingskracht op bezoekers, zijn de kosten lager en wordt het paviljoen bezocht door pers- en VIP-groepen. Daarnaast werken we samen met DEWA en de Dubai Chamber of Commmerce and Industry om verschillende B2B meetings te organiseren en ondersteunen. In de afgelopen jaren hebben wij met DEWA een goede relatie opgebouwd en DEWA ondersteunt ons in het maken van afspraken met autoriteiten en met de voorbereidingen voor de EXPO2020. We werken daarnaast ook samen met de Ambassade en het Consulaat om deelnemers te ondersteunen in het zaken doen in de Verenigde Arabische Emiraten en de Golf regio.

Bezoekers
DEWA organiseert al sinds 1999 de Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) in Dubai. Op dit zeer internationale event presenteren 2016 deelnemers uit meer dan 53 verschillende landen hun kennis en kunde middels een “country pavilion”.

Meer dan 35.000 deelnemers waaronder wereldleiders, internationale beleidsmakers, management uit de industrie, investeerders, deskundigen, academici en journalisten bezoeken jaarlijks de WETEX. Een ieder is op zijn manier op zoek naar praktische en duurzame oplossingen voor de hedendaagse duurzaamheidsvraagstukken en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering.

Extra informatie
Website WETEX
InfoExpo2020 voor Nederland
Kansenrapport Energiesector VAE

Aanmelden
Is uw belangstelling gewekt en wilt u deelnemen aan het Holland Paviljoen op de WETEX 2019? Vul dan het deelnameformulier zo spoedig mogelijk in en stuur deze uiterlijk 2 augustus 2019 naar ingrid.kerklaan@fme.nl. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Deelnemersbijeenkomst
Er zal voorafgaand aan de beurs een deelnemersvergadering worden georganiseerd bij FME in Zoetermeer om praktische zaken met elkaar te bespreken. Pas na de deelnemersbijeenkomst ontvangt u een factuur voor deelname.

Vragen / Opmerking
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
Ingrid Kerklaan T: 079-3531284 E: ingrid.kerklaan@fme.nl
Rogier Blokdijk T: 079-3531295 E: rogier.blokdijk@fme.nl