Jan de Vries is in mei 1981 begonnen bij Inducon BV, destijds nog te Westerbork. In 1996 heeft hij het bedrijf overgenomen, waarna in 2008 Inducon BV is verhuisd naar Beilen, pal naast de A28.

Inducon BV staat voor energiebesparing in voor zwembaden; “Verwarm uw bad, niet onze planeet!” (Heat your pool, not our planet!). Dit doen ze middels afdekkingen gemaakt van harde afdekmaterialen (zoals folie, lamellen) en maar ook met beweegbare vloeren. Inducon haalt inmiddels 70% van de omzet uit het buitenland en exporteren naar 15 verschillende landen.

Sinds 2016 is Jan de Vries lid van de Nederlandse norm commissie voor zwembaden (33013608) en de Europese norm commissie voor zwembaden (CEN TC 136 WG 8), waarbij in Europees verband de normen ten aanzien van veiligheid in zwembaden zo goed mogelijk opstellen en beheren.

Meer informatie: www.inducon.nl