De ENVAQUA ExportEnablers zijn bijeenkomsten waarbij internationale gasten vertellen over de technologische en maatschappelijk uitdagingen in hun land of regio, op het gebied van water- en/of milieutechnologie. De sprekers analyseren wat de drivers zijn om bestaande of innovatieve technologie toe te passen of te ontwikkelen. De bijeenkomsten zijn thematisch en vinden circa 4x per jaar plaats. Verzoeken om de organisatie van een ExportEnabler kunnen gestuurd worden aan Ignaz Worm.

ENVAQUA ExportEnabler 1: Verenigde Arabische Emiraten
Woensdag 6 november van 15.00 – 17.00 uur tijdens Aquatech
Op deze eerste ENVAQUA ExportEnabler introduceert een vertegenwoordiger van een lokale Nederlandse ambassade de actuele problematiek en ambities van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Daarna neemt een Nederlandse water tech ondernemer die lokaal werkt het woord om zijn ervaringen over business in die regio te vertellen. RVO of het Ministerie van Buitenlandse zaken presenteert de mogelijkheden op de World Expo in Dubai in 2020 en ten slotte vertelt ENVAQUA-lid Holland Water over haar activiteiten in het Midden-Oosten. De bijeenkomst eindigt met een borrel in het Holland Paviljoen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd met partners NWP en WaterAlliance en is mede mogelijk gemaakt door TKI Watertechnologie. 

Een volgende ENVAQUA ExportEnabler wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou hiervoor onze website in de gaten.