Biedt uw bedrijf oplossingen op het gebied van water- en/of voedselzekerheid, transport en/of logistiek, of hernieuwbare energie? Draag dan bij aan de transformatie van Zuid-Afrikaanse steden tot ‘Resilient Cities’, die beter bestand zijn tegen de uitdagingen van de 21e eeuw. Denk meer aan het gebruik van duurzame energie, betere logistiek of oplossingen tegen droogte. Ga van 18 tot en met 21 november met de handelsmissie naar de 2 belangrijkste metropolen in Zuid-Afrika: Johannesburg en Kaapstad.

Hanneke Schuiling, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, leidt deze missie.

Economische situatie van Zuid-Afrika
Zuid-Afrika ligt strategisch op de zuidpunt van het Afrikaanse continent. Er wordt veel geïnvesteerd vanwege de kansen op de interne markt. Daarnaast is het land een toegangspoort tot de rest van het continent met een markt van ongeveer 1 miljard mensen. De financiële en juridische sectoren zijn goed ontwikkeld en de politieke en macro-economische vooruitzichten zijn stabiel.

Het land heeft een grote voorraad aan natuurlijke hulpbronnen, een uitstekende infrastructuur, een gevestigde industriële sector en een grote ICT- en dienstensector. Zuid-Afrika is een technologisch geavanceerd land. Het land heeft verder een gunstig demografisch profiel. De snel groeiende middenklasse heeft een steeds grotere koopkracht.

Lees meer over zakendoen in Zuid-Afrika op onze landenpagina. Hier vindt u meer informatie over zakelijke kansen in dit land of krijgt u tips voor de do’s and don’ts bij het zakendoen. Ook leest u meer over de beschikbare handelsinstrumenten, zoals financieringsmogelijkheden.

Voor wie?
De missie staat open voor Nederlandse bedrijven met innovatieve oplossingen voor de sectoren voedsel- en waterzekerheid, hernieuwbare energie en transport & logistiek.

Kosten
Deelname kost € 950,- per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten en kosten voor eigen afspraken zijn voor eigen rekening. Kosten voor transport in het aangeboden match-making programma zijn inbegrepen. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden
Meld u aan voor deelname. Dat kan tot en met dinsdag 24 september.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Hanneke Bogaerts van RVO.