ENVAQUA heeft samen met NWP en Water Alliance door onderzoeksbureau Panteia onderzoek laten doen naar de ontwikkeling van de export van water gerelateerde producten en diensten.

In de Nederlandse watertechnologie sector ging naar verwachting in 2018 meer dan 9 miljard euro om, waarvan 3,2 miljard euro aan export. De meeste kansen voor de export van wateractiviteiten zien  bedrijven in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook de VS, India, China, Kenia en de Verenigde Arabisch Emiraten.

In 2020 zijn er nog beleidsonzekerheden als gevolg van de handelsconflicten en Brexit in 2019. Verder zijn bedrijven gematigd optimistisch over de marktontwikkelingen. Vrijwel alle bedrijven hebben vertrouwen in de toekomst op gebied van wateractiviteiten. Vooral ‘waterbeheer’ wordt door bedrijven gezien als wateractiviteit met de beste toekomstkansen. Belangrijkste internationale waterthema’s voor de komende jaren zijn bijvoorbeeld; waterschaarste, klimaat en zeespiegelstijging.

Meer details en leuke weetjes vind je terug in het rapport.

Klik hier voor de download