ENVAQUA-lidbedrijven adresseren de belangrijkste risico’s wereldwijd. Dat kun je concluderen na het lezen van het The Global Risks Report 2020 dat in januari verscheen op het World Economic Forum in Davos. Wereldleiders en invloedrijke jongeren (‘global shapers’) kwamen daar bijeen. Als één ding duidelijk is geworden is dat milieu gerelateerde onderwerpen zowel qua impact als waarschijnlijkheid, gezien worden als de grootste wereldwijde risico’s voor de economie. Bij jongeren zelfs nog extremer, scoren de risico’s vermindering biodiversiteit, falende klimaatmaatregelen, mensgerelateerde rampen en extreem weer het hoogst. Ook is te zien dat ‘milieu’ risico’s 13 jaar niet voorkwamen in de top 5 en die nu domineren.

De leden van ENVAQUA, de vereniging van ambitieuze water- en milieutechnologie bedrijven zetten zich dagelijks in om exact deze risico’s te beperken. Dat doen we door technologie en diensten te ontwikkelen en toe te passen. Geen sector is op dit moment zo relevant voor de wereld van vandaag en morgen als de onze.

 

WEF global risks 2007-2020

ENVAQUA - Waterexport rapport environtmental World Economic Forum