Visiting address:
Nijverheidsstraat 30
6987 EM, GIESBEEK
info@eijkelkamp.com
+31 (0) 313 88 02 00

Contact person:
N. Camfferman
n.camfferman@eijkelkamp.com
+31 (0) 622 788 830

Van dorpssmederij tot Eijkelkamp Soil & Water BV

Eijkelkamp Soil & Water maakt wereldwijd het verschil door oplossingen voor bodem- en wateronderzoek te ontwikkelen, produceren en leveren. Eijkelkamp Soil & Water is over de hele wereld betrokken bij bodem- en waterprojecten binnen de thema’s Land degradatie, Voedselzekerheid, Verstedelijking, Vervuiling, Land ontwikkeling en Natuurlijke hulpbronnen.
Eijkelkamp Soil & Water maakt net als Eijkelkamp SonicSampDrill, Eijkelkamp Academy en Eijkelkamp Foundation onderdeel uit van Royal Eijkelkamp.

Tegenwoordige zorgen CNC gestuurde machines grotendeels voor de productie, maar ook heden ten dage worden de boren nog steeds met de hand afgewerkt. Kwaliteit en service staan bij Eijkelkamp Soil & Water hoog in het vaandel. Er wordt continue gestreefd naar een keurige levering van kwalitatief hoogwaardige producten gecombineerd met een uitstekende service. Verkopers die weten wat ze verkopen en die - door ervaring in het veld - in staat zijn om optimale instructies te geven die in de praktijk werken. Gemotiveerd en goed opgeleid personeel, een uitgebreid kwaliteitscontrole systeem (ISO 9001), moderne productiefaciliteiten en aanvullend traditioneel handwerk, waarborgen deze kwaliteit. Op die manier komt Eijkelkamp Soil & Water steeds tegemoet aan de wensen van haar klanten.

Niet alleen biedt Eijkelkamp producten aan, ook wordt door de Eijkelkamp Academy training & consultancy aangeboden in de vorm van toepassingsgerichte kennis en vaardigheden. Dit alles op het gebied van milieukundig onderzoek, bodemonderzoek en  water management. Onze trainingen gaan in op de  theoretische achtergronden in relatie tot de praktijk. De trainingen worden òf in Giesbeek òf op locatie gegeven. Er wordt gewerkt met een aantal ervaren docenten, die elk specialist zijn op hun vakgebied. De Eijkelkamp Academy stelt alles in het werk om de schakel te zijn tussen theorie en praktijk.

Geschiedenis
De geschiedenis van Eijkelkamp Soil & Water begint in het jaar 1911 toen Hendrik Eijkelkamp zich als zelfstandige smid in Lathum vestigde. Toen zijn zoon Jan Eijkelkamp dit bedrijf overnam had hij nog niet kunnen verwachten dat dit bedrijf anno nu wereldwijd tot één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van onderzoeksapparatuur voor milieu- en landbouwkundig onderzoek zou behoren.

In 1948 werd onder leiding van Jan Eijkelkamp de eerste handgrondboor voor bodemkundig onderzoek vervaardigd. Dit bleek de eerste echte bouwsteen voor Eijkelkamp Soil & Water BV, zoals zij nu bekendheid geniet. De boren werden niet alleen gebruikt voor grondonderzoek, maar ook door boeren voor het zetten van gecreosoteerde palen." De handgrondboorgereedschappen genoten binnen 10 jaar nationale en internationale bekendheid.

Het bestaande productenpakket werd spoedig verder uitgebouwd en in 1980 werd Lathum verlaten en betrok Eijkelkamp Soil & Water haar nieuwe huisvesting in Giesbeek. In ditzelfde jaar werd besloten meer handelsartikelen op te nemen in het pakket. Op deze manier werd het voor klanten eenvoudiger om en totaal productenpakket van Eijkelkamp af te nemen, waardoor de bijkomende kosten een stuk lager werden.

In allerlei landen over de hele wereld worden de belangen van Eijkelkamp Soil & Water bewaakt door uitvoerig geselecteerde en goed opgeleide vertegenwoordigers en wederverkopers.

Equipment / Techniques

Neem contact op met Eijkelkamp Soil & Water B.V.

Naam

Bedrijfsnaam

E-mail

Telefoonnummer

Bericht

Other members